Πρόγραμμα “Golden Visa” – Ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας

Σε πολίτες τρίτων χωρών που έχουν στην κυριότητά τους ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα αξίας τουλάχιστον 250.000,00€, ή οι οποίοι αποκτούν ακίνητη περιουσία  αυτής της αξίας και εξοφλούν το τίμημα κατά τον χρόνο της απόκτησής της,  μπορεί  να  χορηγηθεί άδεια διαμονής πενταετούς διάρκειας, η οποία δεν παρέχει δικαίωμα πρόσβασης σε οποιαδήποτε μορφή εργασίας. Η εν λόγω άδεια ανανεώνεται για ίσο χρονικό διάστημα κάθε φορά και η ίδια εκτείνεται και στα μέλη της οικογένειας του ιδιοκτήτη ακίνητης περιουσίας, δηλαδή στο σύζυγο/σύντροφο, στα  άγαμα τέκνα του ιδιοκτήτη ή του άλλου συζύγου/συντρόφου ηλικίας έως 21ετών, στους γονείς του ιδιοκτήτη και στους γονείς του συζύγου/συντρόφου.

Ο νόμος αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο  τις περιπτώσεις όπου έχουν συναφθεί συμβάσεις τουλάχιστον δεκαετούς διαρκείας μίσθωσης ξενοδοχειακών καταλυμάτων ή τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα ή συμβάσεις χρονομεριστικής μίσθωσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αντίστοιχων νόμων. Αντίστοιχα, το συμβατικό τίμημα προσδιορίζεται στο ποσό των 250.000,00€ και πρέπει να  έχει καταβληθεί εξ ολοκλήρου κατά την υπογραφή της αντίστοιχης σύμβασης.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το γραφείο μας και τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας για ατομική συμβουλή ως προς  τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του νόμου και τη σχετική διαδικασία.

Δείτε επίσης